Bands op ons feest!


HIERZÈNWEDAN

 

Hierzènwedan is een band uit het Brabantse Dongen, wat tussen Breda en Tilburg ligt.

De band is in 2014 ontstaan uit Blaoskapel De Wortels, en heeft inmiddels 17 leden tussen de 30 en 60 jaar. Gezelligheid staat voorop bij ons, en natuurlijk een leuk stukje muziek maken.

We treden o.a. op bij sportieve evenementen als de Singelloop in Breda, een lichtjesfietstocht van een mountainbikeclub, en de steptocht van Rotterdam naar Den Hout, maar ook op blaaskapellenfestivals, dweilfeesten, en  tijdens  carnaval in ons Peejenrijk (de naam van Dongen tijdens carnaval).

 

We spelen graag nummers als Radar Love, Doe-Maarmedley, maar ook klassiekers als Sweet Caroline en Matrimony ontbreken niet aan ons repertoire.


Nootdkreet

 

Nootdkreet is een carnavalskapel uit het mooie Traaie. Het is een relatief jonge club die verder kijkt dan dorpsgrenzen van Terheijden en laten hun neus vaak overal zien, vooral in de carnavalsperiode. Ook proberen ze de traditionele carnavalsmuziek altijd in een ander (bij voorkeur testbeeld) jasje te steken, zodat het net even anders klinkt dan normaal, want dat is ook zo saai!

 


WOW!

 

WOW! bestaat nu 5 jaar. Vijf jaar geleden heeft WOW!, bestond toen uit 12 muzikanten in de leeftijd van 6 tot 11, het overgenomen van Hoe-ist?!

Onder leiding van Roy Hoevenaars heeft WOW! de eerste jaren zich gericht op de carnaval en het begeleiden van de jeugdhofhouding.

De laatste jaren is WOW! naast de carnaval ook te zien bij diverse optreden als straotparade, 80 van Langstraat, duckersparade en buitenlandse bezoeken.

verleden jaar heeft WOW! de publieksprijs gewonnen op het toeterfeest in Langeweg.

WOW! heeft besloten om nog een jaar door te gaan als jeugdhofkapel en is dus in het carnavalsjaar 2018-2019 de muzikale begeleider van onze jeugdhofhouding.

 


't Mays Kabaol

 

’t Mays kabaol is een gezellige club muzikanten die wel van een feestje houden. We zijn in totaal met 20 leden waarvan er 18 muziek maken en 2 er voor de benodigde drankjes zorgen. Wij zijn een band die zo’n beetje ieder genre spelen van pop tot rock. We zijn in 11-11-2004 opgericht in het pittoreske dorpje Made. Waar we dan ook erg bekend zijn geworden door onze muziek maar ook door onze fantastisch mooie roze pakken.


Fluitje van een Band

      

Van onze voorganger als jeugdhofkapel uitgegroeid tot een  Dongense Feestband met karakter. Zij spelen van happy hardcore tot pop en van carnaval tot film ouverture. Oftewel, de perfecte gasten voor ons 11 jarig jubileum!

Eerder dit jaar speelden zij in combinatie met andere Dongense Peeën op Ut Grote Veurspel: https://www.youtube.com/watch?v=frF0xVR2BWk