Lisa 11 jaar voorzitter!

Vandaag (5 april) een piepklein feestje voor Lisa! Want precies 11 jaar geleden nam zij het voorzitterschap van onze club op zich! Wat zijn we trots en blij dat Lisa nog steeds met alle liefde en plezier voorzitter is van Hoe Ist?! Daar hoort een bloemetje bij!💛💚

Vriendje voor een tientje 24/25

Lieve volgers! 

Het is weer de tijd van het jaar. Wil je graag komend seizoen ons gezellige, muzikale clubje steunen? Word dan vriendje voor een tientje! 
Via onderstaande link kun je je inschrijven en gelijk een tientje overmaken. 


Na inschrijving krijg je: 
- een leuk bedankje in de brievenbus!
- per kwartaal een nieuwsbrief van ons clubje!
- duizend maal dank van al onze leden!

Alvast bedankt voor jullie steun!💚💛

Nieuwe jassen!


Straotparade 2024

Zondag 10 maart was het weer zover! Straotparade in ons eigen mooie Dongen. Samen met Café Panis hebben we een heerlijke, gezellige en muzikale dag gehad! 

Update

Zoals jullie wellicht hebben kunnen zien heeft de website van Hoe Ist?! op een laag pitje gestaan. Door corona is er natuurlijk veel in het water gevallen waardoor een website met nieuwtjes helemaal niet nodig was. 

Nu zijn we er weer! Op volle toeren!

 

Ondertussen zijn we alweer in maand 4 van 2023. Daarin hebben wij zeker niet stil gezeten. 

Op 9 februari j.l. hebben wij een optreden neergezet bij de Efteling. Bij de ingang van het carnavalsfeest voor personeelsleden stonden we al wat carnavalknallers te blazen. Enorm enthousiast werd en gereageerd. Daarna mochten we zelf ook nog even proeven van het feestje! 

 

Twee weken later was het zover, carnaval 2023. Op maandag zijn we als hofkapel van onze Raad van elluf op stap gegaan. We hebben een hele gezellige dag gehad. Op dinsdag stond de Doldwaeze dweilmiddag op het programma. Samen met Hierzénwedan en bijna 50 man aanhang hebben we een gezellige kroegentocht door Dongen gehad. Dit was een mooie afsluiter van carnaval 2023. 

 

In maart hebben wij weer een oproep gedaan voor ''Vriendje voor een tientje''. Op dit moment zitten we al bijna op 60 vriendjes! Wat zijn we daar enorm trots op! Ben je nog geen vriendje? Dan kan dit nog steeds! Laat het ons weten, dan kunnen we jullie misschien wel toevoegen aan dit leuke lijstje! 

 

Tijdens het halfvasten op zondag 19 maart was de jaarlijkse Straotparade. Samen met CV3xB zijn wij op pad geweest en hebben we op vier verschillende plekken muziek mogen maken. Het zonnetje scheen, dus alle optredens waren buiten. Dit maakte de sfeer erg leuk! 

 

Nu gaan we toewerken naar een aantal optreden die ons deze zomer staan te wachten. Check onze agenda voor data! 

 

Hieronder staan wat foto's van de activiteiten van de afgelopen  periode. 

 

Hopelijk zien we jullie snel weer tijdens één van onze optredens! 

 


Wil jij vriendje voor een tientje worden??

Wij hebben een hele belangrijke vraag aan jullie! Check de foto!

 

Wat krijg je als je vriendje voor een tientje bent?

- heel veel liefde van alle leden van Hoe Ist?!

- een welkomscadeautje

- een verjaardagsmailtje om je verjaardag nog mooier te laten zijn

- als eerste alle nieuwtjes over Hoe Ist?!

 

Wil jij ons steunen in seizoen 2020/2021? Meldt je dan aan via dit formulier:

https://forms.gle/UdkkDAMHV83ig7QU6


Gaan jullie mee dweilen?

 

Yes! We gaan dit jaar weer! Wil jij carnavalsdinsdag, 25 februari 2020, gezellig mee dweilen? Samen met ons en Hierzènwedan?
Check dan het inschrijfformulier via onderstaande link! 

https://forms.gle/JJgBbhC7X6Ycgh3R8

Straotparade 2020

Afgelopen zondag hebben wij traditiegetrouw weer meegedaan aan de Dongense Straotparade. Samen met CV 3xB zijn wij de hele dag op pad geweest. We zijn begonnen bij Café d' Ouwe Sok, daarna zijn we naar de Viersprong gegaan, hierna kwam de Stapperij en we zijn geëindigd bij Janssen & Janssen. Zoals op de foto's hierboven is te zien hebben we een super leuke dag gehad met een grote groep.

 

Optredens zomer 2019

9 juni waren wij weer te vinden in Bemmel. Dit is ondertussen een traditie geworden. Het was dit jaar weer een mooie dag met leuke optredens een heerlijk weer. Op naar volgend jaar?

30 juni hadden wij ons laatste optreden voor de zomerstop. Dit was tijdens de Duckersparade bij de Viersprong. Het was een heerlijk zonnige dag waardoor wij onze korte broeken uit de kast hebben gehaald. Tijdens de loterij hebben wij een fust bier gewonnen waar we heel erg blij mee zijn. 


Carnaval 2019

Carnaval 2019 was weer fantastisch. Maandag zijn wij een dagje met de hofhouding op pad geweest. Beginnend bij de Volckaert, door naar de Gouden Leeuw, hierna naar de Viersprong, daarna naar Janssen en Janssen en we hebben de dag afgesloten bij de Peejenlandse top-44.

 

Dinsdag zijn wij zelf op pad gegaan met Hierzènwedan en alle geïnteresseerden, dit leverde een groep op van ongeveer 80 mensen. We zijn de dag gestart bij Den Hamse Bok, hierna Janssen en Janssen, Rosario park, de Oude Sok, en tot slot de Viersprong waar we ook gegeten hebben. Het was een top dag!

Op naar volgend jaar met nog meer man.

Zet hem alvast in je agenda voor volgend jaar! ;)

 

Ut Grote Strip Fist

Het was zaterdagavond eindelijk zo ver, Ut Grote Stripfist! De avond stond in het teken van superhelden, onze voorpret met het maken van de kleding was dus niet voor niks. Een ding is zeker, je kon niet om onze tutu's heen. 

Ons optreden werd ondersteund door een combo en een aantal gastmuzikanten, bedankt hiervoor allemaal!

We hebben een mooi optreden neergezet en een onvergetelijke avond gehad.

 

Ut Grote Strip Fist

Aanstaande zaterdag staan wij te knallen tijdens  Ut Grote Strip Fist. Deze avond wennen wij alvast weer aan de carnavalsgekte! 

 

We zijn al wat maandjes aan het voorbereiden want, niet alleen Hoe Ist?! zelf staat er, maar we worden ondersteund door een gitarist en wat andere leden maken uitstapjes naar zang en basgitaar. 

 

Verder hebben we voor dit thema speciaal kleding gemaakt! 

 

Zien wij jullie zaterdag in de Cammeleur? Kaarten te koop bij DA Ingrid en Drukkerij Leijten!


Gaan jullie mee dweilen?


Peejenploeg 2018/2019

Met onderstaande woorden maakte Prins Andreo LX de Peeënploeg 2018 – 2019 bekend:

''Sinds vorig jaar heeft Stichting de Peeënstekers gekozen voor een andere opzet voor wat betreft de verkiezing van peeënploeg.

We hebben ervoor gekozen dat de Prins persoonlijk een Peeënploeg kiest, net zoals dat gebeurt bij de Pee van ut Jaor.

Wij willen op deze manier toch elk seizoen een ploeg in het zonnetje blijven zetten.

Deze ploeg is al jaren actief in ons schôn en onvolpreze Peeënrijk.

Het is een ploeg die je in het carnavalsseizoen regelmatig op straat tegenkomt.

Ze zijn diverse keren deelnemer geweest van het Grand Gala Du Pee.

Bij de Straotparade zijn ze er altijd bij. Ze schitteren al jaren op ut Grote Veurspel en ook met de carnavalsdagen laten zij zich zien in ôôs schôn en onvolpreze Peeënrijk.

Deze blaaskapel is 5 jaar lang jeugdhofkapel geweest en is diverse keren gelegenheidshofkapel geweest van onze Stichting.

Ze zijn opgericht in 2007 en bestaan dit jaar dus 11 jaar. Vorige week ontvingen ze van ons al de nodige cadeaus en daar nu wat bij.

Beste Peeën en Peeërinnen, het is voor mij een grote eer om uit te roepen tot Peeënploeg van het seizoen 2018-2019: Blaaskapel Hoe Ist?!''


Rabobank clubkas actie!

Bedankt lieve stemmers! We hebben met deze actie wel 145 euro mogen ophalen bij de Rabobank! Super bedankt!

 

Volgend jaar doen we zeker weer mee!


Precies vandaag 11 jaar!

Precies vandaag bestaat Blaaskapel Hoe Ist?! 11 jaar! Voor deze gelegenheid heeft hun eerste voorzitter Kees Broeders het volgende stuk geschreven!

Eerste voorzitter van Blaaskapel Hoe Ist ?!, hoe was dat?

We gaan terug naar begin 2007. Zo’n 30 jeugdige muzikanten zijn op uitnodiging van Carnavalsstichting ‘de Peeënstekers’ aanwezig op een informatiebijeenkomst ‘nieuwe jeugdhofkapel’ in het verenigingsgebouw van Musis Sacrum aan de julianastraat. Omdat Blaaskapel kapel ‘Fluitje van een Band’ na carnaval 2008 gaat stoppen als jeugdhofkapel, werden er muzikanten gezocht voor opvolging. Gelukkig was er genoeg enthousiasme om een start te maken. Omdat ik vanuit mijn periode als lid van de raad van elf nog nauwe contacten onderhield met de carnavalsstichting en omdat onze zoon (Emiel) deel uit maakt van de nieuwe kapel werd er al gauw naar mij gekeken om in het bestuur zitting te nemen, sterker nog ik moest ook maar voorzitter worden.

Samen met een aantal enthousiaste ouders van de leden (Marianne, Ingrid, Lily, Conny en later Saskia) gingen we als kersvers bestuur aan de slag om het pad van deze nieuwe kapel te plaveien. De repetitieruimte was snel geregeld, omdat de drie zoons van Fred en Petra Heijne ook lid waren, was Café Zaal De Viersprong een vanzelfsprekende keuze. Het doet me goed dat dit nog steeds het vertrouwde thuishonk van Hoe Ist ?! is. De eerste dirigent Remon Aarts zorgde dat de muzikanten de eerste muziekstukken onder de knie kregen.

11 juni 2007 volgde de ‘officiële’ oprichting van de nieuwe, toen nog naamloze jeugdhofkapel, met ruim 20 leden. Een paar maanden later werd bij een eerste ouder- en persbijeenkomst, waarbij de blaaskapel een eerste optreden gaf, de naam onthuld: Blaaskapel Hoe Ist ?! Een logo ontworpen door Max van Riel, gestoken in nieuwe polo’s gesponsord door Bouwbedrijf Stan Wens, Schildersbedrijf Asselman, Reclamex en Café Zaal de Viersprong was het een flitsende start.

Het verloop van leden was in het begin redelijk groot, maar er kwamen ook nieuwe leden bij zodat het ledenaantal rond de 17 bleef hangen. Ook vonden er diverse dirigentwisselingen plaats, gestart met Remon en via Patrick Smeekens, Charles Bosters is Rob Ysebaert nu al een aantal jaren de dirigent. Om als jeugdhofkapel een beetje fatsoenlijk over straat te kunnen lopen werd er in het begin, bij goed weer (dat wel), op de repetitieavond op het oude schoolplein van de Aloysiusschool geoefend in het in de maat lopen, ze hebben nu nog plezier van deze exercitie denk ik (hahaha). Het eerste optreden voor de ‘duuzenkoppige schaore Peejen en Peejerinnen’ was volgens mij tijdens de jeugdprins- en prinsesverkiezing (JPV) in november 2007, in De Cammeleur.

Verder was het voornamelijk wekelijks op vrijdagavond repeteren. Ik mocht de logistiek verzorgen om het slagwerk van zoonlief naar de Viersprong te brengen/halen. De discipline was nog niet echt aanwezig, dus regelmatig mocht iemand van het bestuur als een soort ordebewaarder aanwezig zijn. Ook zeer bijzonder was de feitelijke overdracht door ‘Fluitje’ tijdens een repetitie in “’t Schouw”, Fluitje van een Band trad tijdens een gezamenlijk muziekstuk letterlijk terug en de muzikanten van Hoe Ist ?! maakte stapjes naar voren, de oranje sjaals maakte het compleet, toch wel een emotioneel moment. November 2008 was het dan echt zo ver. Tijdens de JPV was Hoe Ist ?! de jeugdhofkapel. Het was een mooie tijd om gedurende 5 jaren met de jeugdhofhouding op te trekken. De laatste twee jaren werd er ook ruimte gecreëerd om zelf als blaaskapel nog op te treden tijdens de carnavalsdagen. Ook hier en daar een blaaskapelfestival (de Wortels, De Duckers, Poeldijk etc.) meepikken en zo werd de agenda meer en meer gevuld.

Ik heb altijd gezegd, zo gauw er iemand van de leden 18 jaar is deze toe kan treden tot het bestuur en ik als voorzitter zou stoppen. Dat is prima gelukt met Lisa, zij is mij na zes jaar opgevolgd ze is nu al bijna vijf jaar voorzitter. Het complete bestuur bestaat al enige jaren uit de leden zelf, prima zo. Veel leden zijn inmiddels in het bezit van een rijbewijs, dus het vervoer wordt ook zelf geregeld. Van oprichter / voorzitter blijf ik nu als enthousiast ouder / fan betrokken bij dit clubje muzikanten, je krijgt overigens altijd antwoord als je vraagt: hoe ist ? Dames en heren van Hoe Ist ?! ik feliciteer jullie alvast met het 11-jarig jubileum en ben op 3 november zeker aanwezig bij jullie jubileumfeest! Groetjes, Kees Broeders.


Roosendaal 2018!

Afgelopen zondag (27 mei) zijn wij met zijn alle naar Roosendaal geweest! Wat een prachtige dag zou worden, werd een beetje regenachtig. Dat mocht de pret niet drukken! Wij hebben drie ontzettend leuke optredens neergezet, mensen hebben gedanst en gezongen! Wat een gezellige middag was dat! Wie weet tot volgend jaar in Roosendaal!


Lieve volgers,

Één jaar geleden zijn wij begonnen met ''Vriendje voor een tientje''. Na dit jaar hebben wij door deze lieve vriendjes allerlei nieuwe muziek kunnen aanschaffen en leuke evenementen kunnen bezoeken.

De huidige vriendjes ontvangen binnenkort een mail. Maar, bent u geen vriendje geweest afgelopen jaar? Dan kan dat nu natuurlijk ook nog!

Voor één jaar kan je ons sponsoren met €10! Wilt u meer informatie? Spreek dan onze leden aan, stuur een privé bericht of mail naar info@hoe-ist.nl. Dan krijgt u meer informatie!

Alvast bedankt! Delen mag!

Heel veel groetjes,

Alle leden van Hoe Ist?!


Carnaval 2018!

Wat hebben wij een fantastische carnaval achter de rug! De eerste paar dagen hebben alle leden de tijd gehad om voor zichzelf op stap te gaan. Maandag begon voor Hoe Ist?! de carnaval. Die dag waren we Hofkapel bij de Peeënstekers. We hebben de hele dag de raad begeleid en eindigde met een optreden op het Peeje geblaos bij onze trouwe sponsor Café de Viersprong!

 

Dinsdag hebben we samen met Hierzènwedan een kroegentocht georganiseerd. Na de inschrijving waren we met 50 man! Een fantastisch aantal om een middag lol te maken. Het was ook een geslaagde middag. Jeugdhofkapel WOW sloot ook nog aan! We hebben afgesloten met z'n alle bij de Viersprong met friet en snacks!

 

Oftewel, een kort maar krachtige carnaval met de band! Hieronder een serie foto's die je kan bekijken!


Ut grote veurspel

Wat een avond was dat! We begonnen met deze fantastische vrijwilligers die ons wilden schminken. Wat hebben ze dat mooi gedaan! Helemaal klaar voor het Bennie Bang bal. 

Op het optreden zelf begonnen we met een opening, waarin het thema naar voren kwam. Een medley met Thriller, Vila Volta en eindigen met Carnavalsfestival om het feest te starten. Vervolgens hebben we een carnavalsmedley gespeeld, een foute medley gespeeld en eindigden we met een Guus Meeuwis medley, met als hoogtepunt 't dondert en het bliksemt! 

 

Wij hebben genoten! Top avond! 


We wensen je een nieuw jaar

bruisend en sprankelend,

stralend en schitterend,

gezond en gelukkig,

zorgeloos en prachtig!


 Hallo trouwe volgers,

 

Wij als vereniging zijn een actie gestart genaamd: "Vriendje voor een tientje". Dit houdt in dat je een jaar lang onze vereniging steunt voor 10 euro! Het zou super zijn om zoveel mogelijk vriendjes te verzamelen! Wil jij ook ons vriendje worden? Neem dan contact op voor verdere informatie via een berichtje op facebook of mail naar info@hoe-ist.nl! 

Alvast bedankt!

Lieve groetjes, alle leden van Hoe Ist?!


't Eghte Muziekfestijn - Gorinchem 

Wat hebben we een leuke zaterdag gehad. 22 mei was het zo ver. Wij gingen met de club voor de eerste keer naar Gorinchem om lekker muziek te maken. Drie maal hebben we mogen spelen. De boot was ons eerste podium, super gaaf om daarop te mogen blazen terwijl we voeren naar de andere kant. Verder op verschillende podia opgetreden in de stad zelf.

Als afsluiter hebben we lekker met zijn alle gegeten! Oftewel, een top dag! 


Oranjeparkfestival 2017

 

Twee dagen zijn wij kei hard aan het werk geweest tijdens het Oranjeparkfestival tijdens Koningsnacht en dag. Altijd fijn om vrijwilligerswerk te doen voor je club! 


Een paar kiekjes van Carnaval 2017!


Straotparade 2017

 

Wat een gezellige dag was het vandaag! Heerlijk muziek gemaakt op allerlei locaties in Dongen! Door onze geweldige begeleider Ad Broeders en gastmuzikant Ward Broeders was vandaag een succes! Bedankt daarvoor! 

We hebben gezellig samen afgesloten bij FrietEnzo! Op naar het volgende optreden! 


Wij wensen jullie allemaal een zalig kerstfeest en een muzikaal 2017 toe! 

Fred en Petra
Fred en Petra

Alweer wat weken terug waren wij te gast bij de 25-jarige bruiloft van Fred en Petra. Zij zijn onze sponsoren vanuit Zalencentrum de Viersprong. Het was een gezellige dag! Nogmaals gefeliciteerd en geniet nog vele jaren van elkaar! Pieten op bezoek! 


Wat een heerlijke zaterdagochtend tijdens de pietentraining van MHC Liberty Dongen. Onze collega's uit het verre Spanje waren op bezoek! Ze hebben de kinderen vermaakt met een mooi stukje muziek! Tot volgend jaar Pietenband! 


Jeroen Bosch festival 2016

Het is al een tijdje geleden, maar wat was het een gezellige dag. Jeroen Bosch festival 2016. Dit vond plaats op 4 september. Gelukkig hadden we onze gastmuzikant Jeroen (haha) bij om ons te ondersteunen tijdens de optredens. We mochten deze dag vier keer shinen op het podium. Een hoogtepunt van deze dag was toch wel de minuten of fame in een uitzending van Omroep Brabant. Hierboven kun je dit fragment nogmaals bekijken. Onze klarinettist Dewy werd al giechelend geïnterviewd waardoor het heel spontaan werd.